Alkotmánybíróságon az MLSZ szurkolóellenes húzásai

Tisztelt Alkotmánybíróság!
 

Alkotmányjogi panasszal fordulok Önökhöz. Ennek a lényege, hogy az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) rendelkezései a gyakorlatban, mint köztudott, alkotmányos jogokat sértenek.

 

Az 1949. évi XX. törvény 8. § (1) 61. § (1) előírja minden magyar állampolgárnak az alapvető jogait, hogy jogunk van a szólásszabadsághoz is. Ezt a fenti törvényt az MLSZ nem tartja be. Az MLSZ Biztonsági Szabályzata (mely nem tekinthető jogforrásnak) véleményem szerint ellentmondásban van az 1949. évi XX. törvény 8. § (1) 61. § (1)-ével, a 2004. évi I. törvénnyel (amely a sportról szól), és az 54/2004. (III. 31.) kormányrendelettel (amely a sportrendezvény biztonságáról szól).

 

Az MLSZ az államon belül saját államot működtet. Önkényesen, szubjektíven dönt a mérkőzéseken elhangzott szurkolói bírálatokról. Jogellenesen tilt be mérkőzéseket, csupán azért, mert a szurkolói vélemények nem egyeznek meg az MLSZ értékrendjével. Például az MLSZ elnökének a bírálata, a magyar jelképek, a Nagy-Magyarország transzparens, az Árpád-házi zászló lelátói jelenléte pályabezárást vagy pénzbüntetést von maga után. Mi ezt alkotmányellenesnek tartjuk.

 
Ezért kérjük, hogy az MLSZ ezen jogsértéseit minősítsék alkotmányellenesnek.
 
Köszönettel és tisztelettel:

Botyánszki György
FTC BMBK elnök, a Zöld Sas Lovagrend nagymestere
 
 

Békéscsaba, 2009. július 23.

 


Zászlóteszt

Mielőtt az Alkotmánybírósághoz fordultam volna, három helyen: egy alföldi, egy dunántúli, valamint egy budapesti stadionnál ún. "zászlótesztet" végeztünk.

A következő nemzetek zászlóival kívántunk belépni a stadionokba: USA, Románia, Izrael, Szlovákia, valamint Árpád-házi, illetve Nagy-Magyarország transzparens. Mindenhol "beengedték" az idegen nemzetek zászlóit, csak az Árpád-házi zászlót és a Nagy-Magyarországot NEM! A két vidéki stadionnál a rendőrök és a rendezők közölték: nekik ki van adva parancsba, hogy az Árpád-házi zászlót és a Nagy-Magyarország transzparenst nem engedhetik be a nézőtérre. Azonban ha otthagyjuk náluk megőrzésre a "jelképeinket", akkor azok nélkül megtekinthetjük a mérkőzést. (A mérkőzések után visszakaptuk szent ereklyéinket.)

Nem így történt Budapesten. Mikor már minden idegen zászló bent volt, az Árpád-házi zászlóval és a Nagy-Magyarország transzparenssel mi is elindultunk a bejárat felé. Ám itt nagyon elkötelezett rendőrök és rendezők voltak. Engem felszólítás nélkül hátbavertek, mivel nálam volt az Árpád-házi zászló. Két rendőr éktelenül trágár módon szidalmazott. Minden második szavukban a fasiszta szó szerepelt. Közöltem, hogy ez a zászló nem fasiszta, hanem történelmi magyar zászló, az Ápád-házi királyok zászlaja volt. Az Árpád-házi királyoknak semmi közük sem volt Benito Mussolinihez, a fasizmus atyjához. Évszázadok választották el őket egymástól!

Erre üvöltözni kezdtek a rendőrök:
- Kuss, ne oktass, ne oktass minket, te fasiszta!

Két rendőr teljesen begerjedt, és ordítozva úgy döntött, hogy ezek után bevisznek az előzetesbe.

Ekkor egy rendező odajött hozzám, és normális hangon közölte:

- Uram! Legyen szíves, távozzon innen a zászlajával, mielőtt bevinnék a rendőrök a "kóterbe".

Elhagytam a helyszínt, és már csak azt láttam, hogy az egyetemista srác fut két rendőr előtt, lobogtatva a Nagy-Magyaroroszág transzparenst. Szerencsére nem érték utol, és minő furcsa, elfelejtettek utána lőni.

Az MLSZ alelnöke csürhének nevezte a magyar érzelmű szurkolókat. Mi erre ne legyünk érzékenyek?
Ezek után azt kell mondanom, hogy az MLSZ elnöksége szellemi vagonlakók gyülekezete! Teljes mértékben, személyesen is meggyőződtem aról, hogy jól határoztam: ezek után az Alkotmánybírósághoz fogok fordulni (amit már meg is tettem). Ezen törvénysértő, nemzetellenes gyakorlat megszüntetése érdekében!

Botyánszki György,

az FTC Békés megyei Baráti Kör elnöke, a Zöld Sas Lovagrend nagymestere

 

Szöveges mező

Ide szövegelj...Felháborító, hogy   több alkalmazásunkat is letiltották úgy látszik, valakiknek az útjában vagyunk,,,

Diavetítő
Szavazás
Mikor játszott Botyánszki György a Ferencvárosban ?
1964
1972
1983
1999
Nem tudom...
Naptár